Var är jag idag?

Förnärvarande befinner jag mig i slutet av mina studier. Jag vet inte hur jag ska se på mina studieår. Som alltid känns det vemodigt att avsluta ett kapitel i livet och gå vidare till nästa. Samtidigt vet jag att mina utbildningsval borgar för en framtid där jag har en möjlighet att kunna få ett av mina mål i livet. En hög lön.

Sedan ett antal månader har jag nyligen fått mitt första riktiga jobb, det startar i slutet av sommaren. Så innan dess ska jag njuta av ett trevligt sommarlov, det sista sommarlovet.

Det är ett jobb inom staten, så som många i min utbildningskategori hamnar man lätt i statlig förvaltning.  Där är lönerna inte direkt höga.  Däremot vet jag att det går att göra karriär inom staten med. Kanske blir inte löneutvecklingen lika häftig som inom den privata sektorn. Däremot erbjuds en bra “work-life-balance”  något jag värderar högt.  Jag liksom många i min generation, generation Y.  Vill gärna ha en hög lön men ändå kunna leva livet till fullo.

Därför passar detta arbete mig och jag tror det kommer bli mycket roligt och utvecklande. Faktum är att jag fick högre lön än många kursare i ingångslön gör inte saken sämre. Däremot vet jag att många av dem kommer hinna i kapp mig med råge framöver. Men man ska inte stirra sig blind på vad andra får och tjänar, utan fokus ska ligga på vad man själv gör och hur man gör det. Faktum är att jag valde bort ett jobb i privat sektor då det hade inneburit minst 12h om dagen.

Nackdelen med statlig sektor är jävsproblematik.  Som statlig tjänsteman är det olämpligt att äga stora innehav i vissa sektorer man kommer jobba med. Detta är problematiskt för mig.  För det är ofta de sektorerna jag kan mest om och gärna skulle vilja investera i.  Det innebär att jag måste skaffa mig kunskap om andra sektorer och göra min läxa för att kunna investera framgångsrikt på börsen utan att skada min opartiskhet i mitt arbete.

Det nya jobbet kommer även innebära att jag ÄNTLIGEN kan investera i nya bolag.  Äntligen kan jag investera i aktier med hög utdelning och livet kan börja på riktigt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s